Social Planner: Toegang tot alle pagina's verlenen bij verbinden social account
Waarom je bij het koppelen van een social account toegang tot alle pagina’s moet geven
Het probleem dat je hiermee voorkomt
Als berichten naar een eerder gekoppelde Facebookpagina (Page) ineens niet meer worden geplaatst en je een token- of permissiefout ziet, komt dat meestal doordat hetzelfde Facebookaccount later opnieuw is geautoriseerd zonder die pagina mee te nemen.
Facebook geeft per Facebookgebruiker per app één autorisatie. Op het moment dat je je Facebookaccount koppelt (of opnieuw koppelt) en kiest welke pagina’s je wilt delen, vervangt die keuze je eerdere selectie. Alles wat je niet aanvinkt, verliest toegang — ook als die pagina nog actief gekoppeld is in een ander account.
Voorbeeld
- Je Facebookaccount beheert Pagina A en Pagina B.
- In account 1 koppel je Facebook en geef je alleen toegang tot Pagina A. Plaatsen werkt prima.
- Later koppel je in account 2 hetzelfde Facebookaccount, maar je geeft alleen toegang tot Pagina B.
- Pagina A verliest nu toegang. Berichten in account 1 gaan vervolgens mis met een tokenfout, omdat Social Planner alleen nog een geldig token heeft voor Pagina B.
Aanbevolen werkwijze
Wanneer het Facebook-autorisatiescherm vraagt welke pagina’s je wilt delen, selecteer dan alle pagina’s die bij dat account horen. Zo zijn alle pagina’s beschikbaar om te koppelen in elk account waar dat kan, zonder dat je bestaande koppelingen breekt of later opnieuw moet autoriseren.
Let op:
Later pagina’s toevoegen
Je kunt altijd extra pagina’s toestemming geven door het account opnieuw te koppelen. Belangrijk: tijdens het opnieuw autoriseren laat je alle eerder geselecteerde pagina’s aangevinkt en vink je de nieuwe pagina’s erbij aan. Als je een pagina uitvinkt, trek je de toegang in en dat kan de koppeling verbreken in elk account waar die pagina is gekoppeld.
Zie je al tokenfouten?
- Koppel het Facebookaccount opnieuw en selecteer dit keer alle pagina’s.
- Controleer in elk account waar plaatsen misging de paginakoppeling in Social Planner. Koppel de pagina opnieuw als er nog steeds een fout wordt getoond.
Veelgestelde vragen
V: Worden al mijn pagina’s dan automatisch gebruikt om te posten?
Antwoord: Nee. Door toegang te geven, worden pagina’s alleen beschikbaar om te koppelen. Je kiest zelf welke pagina je per account koppelt.
V: Kan ik later extra pagina’s toegang geven?
Antwoord: Ja. Je moet het social account dan opnieuw koppelen en het autorisatieproces nog een keer doorlopen om toestemming te geven voor de nieuw geselecteerde pagina’s én de pagina’s die je al had toegevoegd. Om die extra stap te voorkomen, raden we aan om bij de eerste keer direct toegang te geven tot alle pagina’s.
V: Geldt dit ook voor andere platformen?
Antwoord: Dit gedrag is specifiek voor Facebook en Instagram, waarbij de nieuwste autorisatie de vorige vervangt. Voor andere platformen is toegang geven tot alle beschikbare profielen meestal ook een goede aanpak, als die optie er is.